sawadee

Sawadee!  (=hallo)

Ondertussen zit ik nu al 4 dagen in Bangkok, in een goed guesthouse in een leuke buurt. Het enige wat een beetje jammer is, is de hitte.. Die is echt overweldigend.  Op die 4 dagen heb ik eigelijk dan ook nog niet veel gedaan.

Na 2 dagen Hong Kong was Bangkok echt een aanpassing, om de hitte dus. Ook al drink ik veel water, het lijkt nooit genoeg te zijn. Alleen de internetkamer heeft goede airco, dus ik zit hier wel goed nu!  Een paar dagen geleden was het hier volop feest; alle kindjes, Thaien en reizigers gooien dan allemaal met water naar elkaar, en overal zie je supergrote waterpistolen. Het waren hele optochten, de hele straten vol natte dansende mensen, en in het midden van een van die straatjes is ons guesthouse.

De dag dat ik aankwam kon de airportshuttle er uiteraard niet door, dus hadden we een tuktuk genomen, omdat we nog wel verweg waren. In zo n tuktuk ben je doelwit nr 1, een gemakkelijk doelwit ook, want het is een open autotje dus iedereen gooit er grote bakken water naar/in. Alletwee super nat, rugzakken nat...  Eenmaal binnen bleek de inhoud nog droog en mijn camera ok.  

Dus snel naar buiten en meedoen!

Dat zorgde wel voor verkoeling. Ze doen het ook altijd midden april, op het heeste punt van het jaar.. Goede timing van ons dus.. die hitte..

We zijn op zondagochten naar de weekendmarkt geweest, een van de allergrootste markten hier. Zonder airco... helemaal plakkerig dus met super veel volk. Ik weet niet meer wat het ergste was, binnen in de zweterige hitte, of buiten. ook in de hitte  :)

genoeg gezaagd, ik zal er wel aan moeten wennen. Maar dat is dan ook het enige, al de rest is fantastisch! 

het eten bv, op straat kom je elke 20 meter fruitverkopers tegen, die verse fruitshakes en gewoon fruit verkopen, een halve ananas kost bv 10 baht.  De baht is hier bijna hetzelfde als Belgische frank, 25 eurocent dus. 

Genoeg fruit hier voor mij dus de komende maanden ! fantastisch !

We hebben voor morgen een bus+bootticket naar Ko Chang geboekt, we gaan een week chillen op een exotisch eiland en ons nog eens bezinnen over de rest van onze reis. 
Ondertussen worden onze visas voor Laos en Cambodja geregeld, dus als we terugkomen naar Bangkok is dat helemaal geregeld!

Voor de rest heben we niet meer veel gedaan. Elke dag op restaurant, want er zijn hier geen supermarkten. en eergisteren wilden we naar een museum, maar toen we het eindelijk hadden gevonden, en helemaal bezweet aankwamen, bleek het dicht te zijn.

En Leen, alle tempels bewaar ik voor als gij er zijt, dan gaan we die samen bezoeken.

goed, meer nieuws vanuit Ko Chang, en hopelijk dan ook wat fotos, want daar is er hier nog niet veel van gekomen.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer